duminică, 3 ianuarie 2021

Timp pentru scris

Dacă sunteți ca mine, simțiți că aproape nu aveți timp de nimic. De exemplu, este 3 ianuarie și simțiți că deja sunteți în urmă cu ce doriți să realizați în noul an. Poate ați făcut o listă cu ce trebuie să faceți în ianuarie (pe lângă ce va trebui să faceți oricum la muncă) și deja vă sperie că n-o terminați până la mijlocul lui februarie. Sunt pe aproape? 

La mine asta e situația, pentru că deja îmi propun multe lucruri în noul an. Din fericire, am învățat între timp că trebuie să respir și că până la urmă le voi face pe toate. Am învățat și să negociez termenele cu mine, pentru că, de cele mai multe ori, nu se face gaură în cer dacă nu termini ceva atunci când ți-ai propus.

Anul 2020 a fost celebru de ciudat pentru toată lumea. Observ că n-am făcut nici măcar o însemnare pe blog... Asta pentru că am fost ocupată cu diverse:

- am învățat să navighez prin apele tulburi ale pandemiei

- mi-am terminat de amenajat apartamentul și m-am acomodat cu noul "acasă"

- am profit de lockdown și mi-am terminat de scris teza de doctorat

- am muncit foarte mult: poate prea mult; munca mi-a invadat și spațiul personal, nu numai spațiul mental din timpul liber, ca până atunci...

- am devenit un bucătar decent

- am vizionat nenumărate filme și seriale - mulțumim, Netflix și HBO...

- mi-am găsit timp să citesc câteva cărți

- m-am bucurat de fiecare zi domestică (apropo, vă dați seama că 2020 a fost cel mai bun an pentru animalele de companie? Ronnie a fost bucuros să ne aibă acasă în fiecare zi)

- am învățat să apreciez munca de acasă 

- am avut curajul să călătoresc în pandemie și am avut parte de cea mai memorabilă vacanță - în Tenerife

- am descoperit clasele de yoga pe YouTube și prin Teams

...și multe altele

Pe ansamblu, a fost un an bun. Iar 2021 are premisele să ne readucă înapoi viața fără griji și fără mască - mă bucur enorm să trăiesc în cel mai avansat moment istoric din punctul de vedere al științei - cât de norocoși suntem că vaccinul a fost dezvoltat în mai puțin de un an?!!!

Așadar, revenind la 2021, îl pornesc cu ambiții mari:

- să scriu din nou pe blog. Dacă scriu de două ori pe săptămână, aș avea 100 de articole la finalul anului (!). Subiecte de scris îmi găsesc - cei care îmi sunt prieteni pe Facebook știu asta :)

- să lucrez la o variantă accesibilă a tezei de doctorat, care ar putea fi publicată. După cum, poate, vă amintiți, subiectul este echilibrul dintre viața profesională și cea privată. S-ar putea să lansez în curând un sondaj prin care să-mi continuu cercetarea.

- să reluăm călătoriile

- să citesc mai mult. Un număr acceptabil de cărți ar fi 20 pe an.

Așadar, bine v-am regăsit și să avem cu toții un an nou plin de sănătate și realizări!


Niciun comentariu: