sâmbătă, 15 septembrie 2007

22 vs 59 (RON)

Ia uitaţi aici strategie de marketing. Vrea omul să meargă, de exemplu, de la Cluj la Deva. Normal, dacă n-are maşină şi nici nu e autostopist pasionat, rămâne întrebarea: tren sau autocar? Omul ştie că pe autogari.ro găseşte orarul autocarelor de oriunde spre oriunde, cu preţ cu tot. Şi, ca să-i fie alegerea uşoară, site-ul îi prezintă şi mersul trenurilor, cu preţ cu tot. Excelent, aţi zice, nu? Simplu şi eficient, doi iepuri dintr-o lovitură etc....GREŞIT! Există o mică problemă. Preţurile biletelor de tren de pe autogari.ro nu coincid cu cele de pe cfr.ro. Sau se referă la clasa I. Ia ghiciţi în ce sens e influenţat omul să aleagă? Sfatul meu: pentru informare completă, mergeţi şi pe cfr.ro. Uneori condiţiile de la accelerat clasa a II-a sunt comparabile cu autocarul/microbuzul.

3 comentarii:

florentin spunea...

Daca a venit vorba de calatorie in alt judet cu microbuzul intreb pe cei care au calatorit afara unde au vazut asemenea mijloc de transport. Nu am fost decat in Germania, dar nu am vazut vreun cotet din asta, supraincarcat, ca pe la noi. Experienta proprie: merg la 400 km. Normal, imi fac rezervare la microbuz, ca trenul facea dublul, ca timp. Soferul insa e smecher si, desi are anuntate 10 statii, in toate orasele mai rasarite de pe traseu, face si transport in interiorul judetelor, luand peste pasagerii anuntati si cu rezervari inca atatia, in picioare, care merg cativa kilometri. Si Politia rutiera se face ca nu vede desi avem o legislatie clara in domeniu... Pe cine sa injur? Poate doar pe mine, pentru ca nu mi-am cumparat masina proprie ?Si asa, o calatorie in dulcele targ al Iesilor devine o experienta cel putin…amara:-(

Anonim spunea...

Decat sa merg cu microbuzul mai bine dau dublu pe tren. Este cel mai nesigur mijloc de transport in comun,,

florentin spunea...

Intrebare - apropo de transport! De ce, la calatorii pe distante mai lungi, platim taxa de... pornire la taxi? Cica asta e pentru ai descuraja pe cei care merg pe distante scurte, dar o platim si daca circulam, sa zicem, 30 de kilometri cu taxi-ul !
Taxa e aiurea si pentru ca e cu smecherie - cam echivalentul unui km parcurs, asa ca, daca credeti ca mergeti 3 km, de fapt platiti 4! Si de ce taxarea se face si in functie de timp, nu numai de distanta? Si, totusi, de ce e anuntata taxa de pornire ? Daca vreau, pot sa cer sa nu porneasca masina si soferul sa coboare si sa o impinga pana unde solicit?!:-)