sâmbătă, 9 iunie 2018

Grand Simona

Simona Halep a castigat azi Roland Garrosul. In conditiile in care are 1,68m, a trebuit sa munceasca mai mult decat toate. Pentru ca aproape toate sunt mai mari decat ea. In conditiile in care avea suficienti hateri care ziceau “e buna, dar nu va castiga un grand slam”. Serios, hateri si in Romania. Nu mai departe de saptamana trecuta am auzit asta de la niste oameni care beau bere stand la mese de plastic la Sala Sporturilor. Deci, sa va aud inchizandu-va gurile. Astia destepti si muncitori vor stapani pamantul. Vor cuceri inimi si minti. Vor intra in istorie. Simona este cea mai muncitoare  dintre campioanele de tenis. Cea care si-a imbunatatit cel mai mult moralul. Cea mai desteapta.

Despre asta e vorba: una dintre noi a devenit numarul 1 in lume la ceva si si-a indeplinit obiectivele profesionale. De acum incolo, tot ce va reusi va fi un bonus. De acum incolo, doar i se mareste legenda.

De acum incolo, toata lumea va intelege cand voi spune ca tara mea inseamna Nadia, Hagi si Halep. Evident, Romania inseamna si Eminescu, si Blaga, si Brancusi, si Eliade, si Enescu, si Carol I, si Maniu, si Raducanu (Andreea), si  Neagu (Cristina), si o natura fabuloasa, si multe, multe altele. Si multi alti oameni de cultura. Si alti campioni. Tot felul de eroi. “Si ochi, si flori, si buze, si morminte”. Dar simbolul zilei e Simona Halep.

Ma inclin. Multumesc pentru inspiratie.

Niciun comentariu: