sâmbătă, 1 august 2009

Michael

Michael Jackson e din nou no. 1 în topuri, iar eu am făcut o mică obsesie pentru muzica lui. Prin urmare, am iniţiat un grup care să danseze pe Beat It. (Poate pe viitor pun şi înregistrarea flash mob-ului pe care l-am făcut cu colegii.) Şi pentru prima dată am studiat fiecare mişcare, am ascultat fiecare beat şi mi-am dat seama că e extrem de greu. Respectul pentru artistul - mai ales dansatorul - Michael mi-a crescut de zeci de ori.

Cine poate face 10% din ce a făcut Michael în concertul de la Bucureşti din 1992 e tare:


Apropo, pălăria pe care a aruncat-o la final a făcut obiectul unei ştiri acum o lună. Era despre intenţiile persoanei care a prins-o. S-o păstreze, s-o vândă etc.

De asemenea, am realizat că singurele melodii pe care le aveam în casă de la Michael erau pe o casetă cu Dangerous. Cu toate astea, îi cunosc muzica mult mai bine decât pe a altora. Probabil şi asta ţine de a fi the King of Pop. Or the King of Music altogether.

9 comentarii:

anca_kl spunea...

Si pe mine m-a cuprins o mare tristete cand am auzit vestea cu moartea lui. Tragic cand un om e mai valoros mort decat viu. Am revazut concertul lui in Romania si cat de mult mi-as fi dorit sa fiu in Bucuresti atunci. Sansa de a-l vedea vreodata live nu va mai veni niciodata... Ce pacat...

Hudrea spunea...

Tu zici de Beat it, dar el cântă Billie Jean acolo. Sau îmi scapă mie ceva?

Mişcarea aia de la minutul 4.12 şi io pot s-o fac. ;) :))

Oare numa eu văd ce oribil era îmbrăcat? Chiar şi pentru anii '90. Pantofi negri, ciorapi albi, pantaloni de trening, maieu şi laibăr cu sclipici? WTF?

Musai să pui filmul, musai. :)

Lavinia spunea...

Da, noi am dansat pe Beat It, fragmentul e din Billie Jean. Ca mostra de dans.

Da, cred ca poti face miscarea aia. Dar poti sa si canti in acelasi timp? ;)

Filmul as vrea sa-l editez, ca au fost mai multe camere pe acolo...

Lavinia spunea...

A, da, cat despre trening...ar fi fost culmea sa mai fie si fashion icon!

Anyway, eu am purtat la momentul artistic sosete albe cu pantofi negri:)

the winner spunea...

Michael Jackson a fost este si va fi regele muzicii pop.A fost exceptional in domeniu muzical,dar obsesia sa pentru aspectul sau exterior i-au distrus viata daca nu cumva i-au adus si moartea.Parerea mea este ca a fost complexat de faptul ca e negru,a gresit talentul nu e dupa culoarea pielii ci dupa harul dat de la Dumnezeu aici difera de Obama,care acum conduce destinele natiunii americane!!!

the winner spunea...

Michael a fost un om de succes dar se pare ca sucesul l-a distrus,complexat fiind de culoarea pielii,Obama reprezinta antiteza acestuia!

Lavinia spunea...

Si daca Michael chiar a avut vitiligo? Cititi articolul despre fata din Barbados: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1205624/The-black-girl-turned-white-woman-vitiligo-changed-colour-entire-body.html

Mi se pare interesanta parerea ei despre cazul Michael: cum ca a avut boala, ceea ce i-a provocat niste pete, iar apoi s-a albit (asta i s-a propus si ei).

Anonim spunea...

DEZACORD TOTAL
...intre Jackson si Scala
Cum poate aceeasi minte aprecia Jackson si Scala? Poate d.p.d.v. strict cultural...privite de jurnalist. Totusi actele sunt descrise subiectiv
Vestimentatie, specie muzicala, gestica, destinatarul ofrandei muzicale s.a. - nu doar diferite, ci total opuse.
O explicatie?
Dialogul sper sa fie constructiv de ambele parti si nu ca pareri divergente :) ca, intre noi fie vorba, mai sus te-am apreciat...

Lavinia spunea...

Nu mi se pare nicio contradicţie să-mi placă şi Michael şi Scala şi muzica clasică şi Take That şi Green Day şi Maria Tănase... E vorba de excelenţă în genuri diferite. Şi de lucruri descoperite la vârste diferite. Ciudat ar fi dacă aş respinge orice alt gen decât cel pe care îl prefer, nu?