duminică, 4 octombrie 2009

District crap

Am fost dusă la District 9. Mare greşeală. O singură dată în viaţa mea am văzut un film mai prost. Era la TIFF, în competiţie, ceva fantezie drogato-suprarealistă. Regret şi azi că am stat până la final. Între timp, am devenit mai selectivă. Ieri am ieşit din sală, lăsându-mi gaşca în urmă. Am rezistat 30 de minute la un rahat de poveste cu creveţi extratereştri evacuaţi dintr-un ghetto sud-african de un prostănac controlat, probabil, de socru-so, mare şef de corporaţie producătoare de arme. Creveţii aveau arme ce puteau fi activate doar de cineva cu ADN-ul lor, iar pe când plecam, prostănacul se transforma în crevete în urma contactului cu ceva poşircă extraterestră. Pentru că oamenii vor armele, mă gândesc. OK, nu ştiu finalul şi nici nu mă interesează. Probabil că fanii de Alien nu sunt de acord cu mine. Nota pe IMDB e 8.5, iar 1-ul meu nu are nicio influenţă. Oricum, nu mă mai duc veci la film fără documentare prealabilă.

5 comentarii:

Cassini spunea...

Erai intr-o pasa proasta?:) mie mi s-a parut excelent..

Lavinia spunea...

Ok, eram si rupta de oboseala, dar tot nu cred ca as fi vrut vreodata sa vad filmul asta. Mie imi plac extraterestrii draguti din Star Trek. Deci, cum ziceam, deloc genul meu...

Unknown spunea...

Lavinia, finalul face filmul! Si copilul crevete e chair dragut :) Ca si side note filmul este o transpunere in SF a unor evenimente reale, din timpul apartheidului care a dus la segregarea a peste 70,000 de oameni in afara orasului Cape Town, unde au fost obligati sa traiasca in conditii inumane in ceea ce a ramas cunoscut ca si District 6. Filmarile au fost facute in District 6 museum si interviurile cu africani de la inceputul filmului sunt real footage from news agencies. Plus, you have to give it to them... first alien ship that doesn't land in USA! :)

Hudrea spunea...

Io am văzut aseară G.I. Joe: The Rise of Cobra, care a fost absolut jenant. Oare al tău e şi mai rău?

Lavinia spunea...

@Hudrea: va trebui sa ma uit si eu; daca rezist mai mult de 35 de minute, e mai bun decat districtul...

@AnomiS: am incercat sa vad metafora. Ma gandeam ca sunt oameni, nu extraterestri. Si totusi, in acest caz, eu as fi facut film despre apartheid, cu albi si negri. Pur si simplu. Si da, a fost dragut ca s-au dus crevetii in Africa de Sud:)