luni, 11 iulie 2011

City break: Bucureşti. Episodul 1 - Bute

Notă către mine însămi: 9-10 iulie 2011 = Bute + Bon Jovi.

Nu voi zăbovi asupra drumului dificil cu Dacosul, pe caniculă, spre Bucureşti; nici asupra lumii pestriţe din zona autogrii Militari, nici asupra traficului nebun de aici.

Să comentez desre gala lui Bute mai întâi, zic, că tot vuieşte presa despre ea şi tot am văzut-o pe viu. Păi: în primul rând, am stat la două rânduri în spatele familiei lui Bute, în sectorul VIP A2, onoare pentru care am plătit 180 RON. Am recunoscut diverse personaje pe acolo, de la Ganea, Vanghelie, Ţiriac - tătăl şi fiul, Dukadam, Mihai Gâdea, Mircea Badea+Carmen Brumă, Funeriu, pe tipul de la Justiţie (mă uimeşte că ştiu cum îl cheamă pe Funeriu şi nu-mi vine rapid în minte numele ministrului Justiţiei...), şi evident, mai către începerea meciului decisiv, pe doamna Udrea. Iarăşi, am fost foarte uimită că am ratarea blondei în alb, care iese în evidenţă - şi pentru că e blondă, şi pentru că albul se observă uşor şi pentru că e Udrea şi te aştepţi să stârnească reacţii. De altfel, am auzit mai târziu un comentariu şi m-am prins de ce am ratat intrarea doamnei ministru - mă uitam la Puya. Mişcare deşteaptă a echipei de comunicare a doamnei ministru. De reţinut.

No, acum că ne-am lămurit cine a mai fost pe acolo, să zicem câte ceva despre box. Mi-au plăcut meciurile românilor şi mă bucur că au câştigat toţi - şi nu oricum, ci prin KO. Am nişte poze şi înregistrări din unghiul opus celui transmis la televizor. Le voi împărtăşi dacă îmi permite spaţiul de pe blogger. Aş vrea să descriu atmosfera, dar îmi vin în minte doar clişee - superb, super, incendiar... Da, exact cum aţi văzut la televizor. Pe viu se adaugă doar o năduşeală severă - noroc că aveam antrenamentul de pe Dacos. No, iada, iada, iada, Bute a câştigat, totul era minunat, când Bute face prima gafă de când îl urmăresc eu (a doua e cămaşa roz de după...). Da, faza cu "îi mulţumesc doamnei ministru". Stupid, inutil zelos şi regretabil. N-are sens să insist cu motivaţia. În momentul ăla l-am considerat pe Bute un pic naiv şi cam influenţabil. S-a evidenţiat după aceea că l-a pus Rudel Obreja să facă asta. Chiar nu era cazul. Cel mai mult m-a deranjat momentul pentru că m-a luat pe nepregătite. Nici cu gândul nu gândeam că ar fi potrivit într-un moment de genul ăsta să-i mulţumeşti unui oficial. Să sperăm că la anul la Olimpiadă medaliaţii nu se apucă să-i mulţumească lui Funeriu că a contribuit la prezenţa la Londra... Cât depre Rudel Obreja, l-am văzut azi la Realitatea şi mi s-a părut cel puţin dezagreabil. Tot încerc să găsesc o expresie potrivită... nu ştiu, balcanism scabros? A zis practic că el l-a făcut pe Bute, că Udrea avea nişte bani de cheltuit pe brandul de ţară, deci bine că i i-a dat lui, etc., etc. Păcat de eveniment, pe cuvânt!

Alte comentarii, poate nevăzute la TV.
- O cameră a stat tot timpul pe mama lui Bute, care mamă nu s-a uitat nicio secundă la meci - stătea cu capul întors într-o parte şi cred că o altă membră a familiei îi povestea ce i se întâmplă.
- Ţiriac era în primul rând, dar cred că n-a văzut nimic din prima repriză, pentru că nişte matahale din forţele de ordine stăteau cu faţa la ring şi cu fundul spre el - probabil ca să-i protejeze pe boxeri... În pauză, a venit un nene în costum dintre organizatori şi i-a hâşîit (i-a împrăştiat) de acolo.

Mă opresc aici şi revin cu impresiile de la Bon Jovi.

Un comentariu:

Serafim spunea...

Poti sa-ti faci un cont pe Picassa. Eu acolo le postez imaginile. ;)