duminică, 20 mai 2012

Revelaţii

Cum n-am mai scris de prea mult timp, mi s-au acumulat poveştile în cap, deci trebuie să le dau drumul. Deodată. Şi, în compensaţie, voi încerca să scriu de 3 ori pe săptămână, cu obiectivul final de a scrie zilnic. Hai să încep cu câteva lucruri descoperite în ultima vreme.

1. După ce s-a terminat Prison Break, niciun serial nu m-a mai captivat la fel. Până la Homeland. Tot ce credeai că ştii despre personaje se schimbă în câteva secunde. Thrillerul perfect. Abia aştept seria 2!!!

2. Am fost la un concert Alexandrina Hristov şi aşteptările mi-au fost depăşite. Alexandrina e o fată frumoasă, care are o orgă şi un trompetist pentru backing. Alexandrina cântă ca o zână bună, iar versurile ei mi-au amintit că pe vremuri îmi plăcea poezia. Găsiţi pe YouTube zeci de înregistrări cu ea. O recomand cu căldură. Doar să nu vă limitaţi la a asculta doar "Femeile dietice", pentru că vă va da falsa impresie că e o Ada Milea mai evoluată. Nici gând! Diferenţa e de la cer la pământ. Dacă aveţi un colţ romantic îngheţat pe undeva, Alexandrina îl va topi, garantat. Câteva frânturi de Alexandrina:
Numai tu Cea mai frumoasă parte

3. Nu ştiu cum am trăit până acum fără smartphone, dar simt că mi-am irosit nişte ani din viaţă:) Abia acum mă simt "conectată cu tehnologia". Cea mai bună investiţie din ultimele luni.

4. Tot legat de smartphone, am fost la un training despre social media - unul dintre noile mele domenii de interes - şi am descoperit foursquare. Pare stupid, dar îmi place la nebunie! Vreau insigne şi vreau să fiu primar în unele locuri. Tot am zis eu că vreau să fiu primar în Ocna într-o zi - o să încep, probabil, pe foursquare:)

5. După încercări eşuate de a învăţa să cânt la chitară din cărţi, pe acorduri (colac peste pupăză - cărţile erau în engleză), am decis să învăţ pe melodii. Măcar aşa pot să-mi verific progresul şi să simt răsplata instant. Am început cu Tom Petty, Free Falling, iar degetele de la mâna stângă mă dor ca şi când le-aş fi ţinut în apă clocotită. În plus, au un miros metalic de care nu ştiu când am să scap. Azi am învăţat acordurile/mişcările, urmând ca pe viitor să lucrez la viteza şi corectitudinea execuţiei. Mi se pare cel mai greu lucru pe care am încercat să-l învăţ până acum...deci orice sugestii sunt binevenite.
Un tutorial care m-a ajutat:

6. Am descoperit şi am epuizat How I Met Your Mother. Awesome! Barney este cel mai tare personaj de sitcom pentru mine; undeva la egalitate cu Sheldon. Sunt în serialul ăsta nişte adevăruri profunde despre relaţii, pe care le tot verific statistic în practică. De pildă, că în fiecare relaţie există un reacher (cel care a pus mâna pe cel mai bun partener posibil) şi un settler (cel care se mulţumeşte să fie în relaţie cu reacher-ul). Sau că e normal ca partenerul de lungă durată să semene cu unul dintre părinţii noştri (dincolo de Oedip şi Electra; vorbesc de mici coincidenţe amuzante). Sau sindromul Sirenei: dacă un bărbat petrece suficient de mult timp în compania unei femei, mai devreme sau mai târziu va fi atras de ea, o va vedea transformându-se în sirenă. Ce nu se menţionează în serial - dar cred că e valabil în practică - e că există şi un sindrom al prinţului. Fetelor, e posibil ca după ce petreci suficient timp cu un broscoi, la un moment dat să-l vezi transformându-se în prinţ? Ca s-o spunem pe aia dreaptă, cred că e posibil să vorbim de o diferenţă considerabilă de viteză de manifestare între cele 2 sindromuri. Dacă pentru el e clar după câteva minute că ar vrea să... te sărute, de exemplu, s-ar putea ca ţie să-ţi ia vreo 2-3 ani. Totuşi, cred că e probabil că vei ajunge şi acolo. Totul e ca, după atâta aşteptare, el să te mai vadă ca sirenă şi să nu te fi transformat în focă, definitiv:) Până la urmă, totul e o chestiune de timing în relaţii, nu?

Gata, am reluat activitatea pe blog, şi voi fi mai serioasă decât oricând!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Pentru a ajunge primarita in Ocna, este nevoie sa te inscrii intr-un partid. Preferabil unul potrivit convingerilor tale doctrinare.

Cipri S.

Anonim spunea...

da' ce? independent nu merge?

Anonim spunea...

S-a terminat Prison Break? Dar de House MD, ce zici? ...semanati oarecum :)