marți, 11 iunie 2019

Statistici

Tineti minte cifra asta: 4%. Sa explic.

1001 (chiar asa!) prieteni pe Facebook si 5200 de conexiuni pe LinkedIn mi-au adus 234 de raspunsuri la chestionarul pentru teza de doctorat, dupa 3 apeluri pe fiecare canal. E putin, nu? Bine, n-am mari pretentii pentru LinkedIn (sunt conectata acolo cu multe persoane pe care nu le cunosc sau care nu vorbesc romaneste), dar ma asteptam la mai multe reactii de pe Facebook, unde sunt oameni cu care chiar am interactionat in viata asta.

E imposibil de cuantificat acum cate raspunsuri au venit pe ce canal. Stiu sigur ca au fost oameni care si-au implicat colegii, familia, prietenii (oameni pe care eu nu ii cunosc) sa raspunda, ceea ce e absolut extraordinar - multumesc si ma inclin. Si e clar ca marea majoritate nu au gasit dispozitia necesara pentru a-si rupe 10 minute pentru asta. Nu e un capat de tara. Vreau doar sa reduc situatia de fata la cifre. Sunt curioasa cat % din oamenii pe care ii cunoastem vor reactiona atunci cand avem nevoie de ceva. Cum ar fi de 10 minute din timpul lor. In cazul bulei mele, se pare ca ma pot baza pe maxim 23,4% (si minim 3,77%). Voi cum credeti ca stati? Mie imi place sa fac managementul riscului si sa ma uit la cel mai pesimist scenariu si cumva voi retine cifra cea mai mica. Astfel, voi lansa ipoteza: cam 4% din persoanele pe care le cunosti sunt gata sa-ti sara in ajutor. Desigur, poate sa difere de la subiect la subiect... poate pune cineva de inca o teza de doctorat? 

In fine, in ceea ce priveste teza mea de doctorat, imi inchei colectarea raspunsurilor duminica seara (16 iunie). Luni ma voi ocupa de analiza datelor. Ce bine ca-i sarbatoare nationala! Sper ca vor fi suficiente raspunsuri, de la categorii diverse (persoane singure sau intr-o relatie, cu sau fara copii in intretinere, de ambele sexe etc) ca sa-mi validez ipotezele si sa nu trebuiasca sa mai lansez apeluri de genul "rog toti barbatii cu copii sa-mi acorde 10 minute"  Pentru cine lucreaza in Romania si are chef de asa ceva, chestionarul se mai poate completa mai jos. Nu are intrebari deschise (decat una optionala) si se completeaza mult mai usor pe computer decat pe mobil. Voi avea luna asta rezultate preliminare si le voi impartasi cu cine e interesat.

Pana una, alta, va sugerez sa-i apreciati pe cei care isi rup din timpul lor sa va intrebe de sanatate, sa se intereseze de soarta voastra, sa va dea o mana de ajutor. Sunt, evident, o categorie minoritara.


Niciun comentariu: