duminică, 25 mai 2008

Russia rules!

Dacă aş fi putut paria pe chestiuni de Eurovision, anul ăsta aş fi scos bani buni. Am vrut să câştige Rusia, am estimat că România va fi mai jos de locul 15 şi am văzut sus Armenia, Grecia şi Ukraina.

Ruşii mi s-au părut geniali la PR. În primul rând, l-aş fi votat pe Dima Bilan şi dacă ar fi apărut singur pe scenă, pentru că îl ţin minte din 2006, când a fost pe locul 2, dacă nu mă înşel. Piesa de atunci parcă îmi plăcea un pic mai mult. Dar dacă îi mai pui pe Marton şi Plushenko pe scenă, succesul e garantat. Cuplul Marton-Plushenko a fost foarte bine mediatizat în toată Europa, datorită spectacolului Kings on Ice. Sau ce mai, îl pui pe Plushenko acolo şi lumea e atentă.În plus, videoclipul pe care îl au e un foarte bun instrument de imagine. Oricum, mă bucur foarte mult că anul ăsta n-a luat bătaie Dima Bilan de la vreo pipiţă cu versuri facile şi picioare frumoase...

Cât despre România...am primit ce meritam, pentru că aşa ştim noi să alegem. Dacă punem în juriu mari muzicieni gen Socaciu şi mari jurnalişti gen tipa de la Libertatea, care ne vorbesc de pericolul de a ne ştirbi identitatea naţională prin trimiterea unor suedezi să ne reprezinte, locul 20 să ne mănânce! Am primit minimul de puncte la care ne aşteptam - adică de la ţările unde trăiesc români: Moldova, Spania, Israel, Portugalia, Irlanda. In rest, parcă am primit un punctişor de la San Marino, pentru partea italiană a piesei... Dacă mergeam cu Shine, pe lângă faptul că piesa şi vocile erau mult mai bune, cu sau fără campanie la faţa locului, am fi avut şanse la puncte de la ţările nordice. Încă o dată susţin că aşa ne-am aşternut.

Niciun comentariu: