marți, 12 noiembrie 2013

Radar de ştiri

Dintre ştirile pe care le-am văzut în ultima săptămână - toate la Digi 24, că în rest nu prea servesc - 3 mi-au atras atenţia în mod deosebit:

1. O fostă cântăreaţă de muzică populară a fost numită ceva inspector de către Liviu Dragnea, iar jurnaliştii îl întreabă ce abilităţi o fac potrivită pentru rol. Dl. Dragnea a răspuns "vocea şi talentul", după care a devenit serios - cum că nu o ştie drept cântăreaţă, ci drept ce era tanti. Mi-a plăcut răspunsul, a fost amuzant - ca o minge ridicată la fileu - prost să fii să n-o plasezi ca lumea în teren . Dar oare cei din generaţia de după - să zicem 1989 - au înţeles gluma?

2.  În România se vând copii. Şi nu prin satele uitate de lume, ci prin maternităţi. În Bucureşti. O anchetă Digi 24 a arătat asta. Reporteriţa a abordat asistentele, spunându-le că este o femeie care nu poate face copii, dar care şi-i doreşte şi care a auzit că poate fi ajutată să "primească unul". Ce credeţi că a răspuns asistenta normală la cap? Întrebare de 1000 de puncte...

A spus că ea nu are acuma, dar ştie pe cineva care o poate ajuta. Şi că a mai avut persoane interesate, care au găsit la Târgovişte. Şi că-i poate pune în legătură. Dincolo de şocul conţinutului, mai mult m-a şocat tonul jovial, afabil al conversaţiei. OK, pot să presupun că s-au tăiat multe imagini şi s-au difuzat doar câteva, dar, în interpretarea mea, lucrurile s-au petrecut astfel.

- Reporter: Bună ziua!
- Asistentă: Bună ziua!
- Reporter: Sunt o femeie care vrea copii, dar nu-i poate avea ea însăşi. Aş face orice să primesc unul.
- În capul asistentei: Ce doamnă drăguţă! Biata de ea, nu poate avea copii, dar îşi doreşte, iar la noi în maternitate avem în exces. Hai să arăt orientare către client şi s-o ajut pe doamnă, draga de ea. Şi să fac şi eu de nişte rechizite pentru copiii mei.
- Asistenta: Nu avem acum, dar vă pun în legătură...

De parcă vorbeau despre o sticlă de betadină sau ceva de genul!!! Halucinant! Orientarea spre client extremă dăunează grav libertăţii.

3. La Deva, în curtea Inspectoratului de Poliţie, s-a făcut o biserică. Suficient de ciudat - sau de obişnuit? - până aici. Că da, te gândeşti că dacă îşi dă vreunul duhul de la bătăi, e bine să ai un preot la îndemână; sau, dacă vrei să scapi de o amendă, ţi se poate indica să faci o donaţie în cutia milei. Dar asta e doar prima parte a ştirii. Mai tare e că preotul care va sluji în noua biserică este purtatorul de cuvânt al Poliţiei. Cât de tare e chestia asta??? Ca om care a avut 3 job-uri în paralel, pot să spun că ăsta e aranjamentul ideal (eu mă deplasam 15 minute dintr-un loc în altul şi tot eram mulţumită). Dar să ai atât noroc, încât să pierzi 0 minute cu deplasarea, e visul oricui - musai e mâna lui Dumnezeu! Eu nu-mi revin când analizez norocul băiatului ăstuia! Bravo, părinte, dar vezi să nu dai la presă ce-ţi zice lumea în confesional!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Daca nu suntem normali la cap, dar, totusi suntem normalii veacului astuia, atunci ne bate direct gandul ca parintele era licentiat al cel putin doua facultati...sa zicem-teologie si drept :). No, vezi, Lavinia, la asta combinatie nu te-ai gandit, zi drept.

Anonim spunea...

-aveti faina?
-nu, dar la Targoviste au, daca vreti, va pun in legatura...
:)) sau :((

Lavinia spunea...

Eu m-am gandit ca purtatorul de cuvant e licentiat in teologie (o licenta buna pentru ambele job-uri!), dar nu-mi revin cata bafta are in viata! Cum i s-au asezat toate, minune dumnezeiasca!

Anonim spunea...

curat divina :))