luni, 4 noiembrie 2013

Ziua lui "Ţi-am spus eu!"

De fiecare dată când merg în supermarket cu Sebi, când ajung în zona făină, mălai, gris, trebuie să mă gândesc ce am acasă şi ce nu. Cam o dată pe săptămână, am trecut printr-un dialog de genul:
- Eu: Făina albă avem?
- El (cu o clipire lentă, de om care ştie că are dreptate şi zâmbeşte politicos, abţinându-se de la a zice ce crede cu adevărat): Da, este destulă.

În traducere:
- Eu: Parcă am gătit recent cu făină albă, ceva clătite, poate. Mi s-a terminat o pungă, nu ştiu care, probabil cea de făină. Mai bine să mai iau una, să fie.
- El: Cum se face că i se pare că găteşte într-atât de des încât are impresia că i s-a terminat făina???

De obicei, mă convingea să nu cumpăr, dar nu plecam împăcată. Prin urmare, acasă verificam şi constatam că avea dreptate.

Dar, în acest weekend, singură fiind, am zis că-mi fac clătite. Ouă am, lapte am, făină albă ştiu că am, că doar a garantat Sebi. Dau să scot făina albă şi... supriză! NU AM! OOOO, ăsta-i momentul meu. Ziua de care mă temeam a venit. De ce mă las convinsă de fiecare dată să nu cumpăr?! Ce, muream dacă aveam 2 kg?! Acum e bine că n-am deloc?! No, bun, trebuie să ştie că am avut dreptate. Să-l sun să mă răţoiesc sau să-l aştept îmbufnată? Mai bine varianta B. Mă ling pe bot de clătite şi aştept triumfătoare, dar şi frustrată momentul în care se întoarce.

Şi vine omul. Şi Dumnezo şi Maica Precistă se scoboară peste el:
- Ştii, am vrut să fac clătite, dar te poţi linge pe bot. Ţi-am zis de o sută de ori că n-avem făină, dar tu "nu, lasă că avem". Că tu eşti deştept! Şi, într-o zi, după cum ştiam că se va întâmpla, am rămas fără. Şi, de nervi, am refuzat să cobor la magazinul din colţ să cumpăr. Aşa, ca să vezi că am dreptate şi să mă laşi să cumpăr făină, chiar dacă ar fi să-mi fac stoc, DA??

Şi deci, să vină scuzele, zic! La care el:

- Nu cred că n-ai făină.

Vai de capul meu! Asta-i culmea! Adică eu caut pe rafturi ca nebuna, din cauza lui, şi el ştie mai bine?? Asta-i sfidare sau mai rău. Să mă gândesc bine ce zic şi să mă abţin să-i dau cu vreun dog în cap. Aleg să zâmbesc politicos şi să spun:

- Dovedeşte-o.

Prin urmare, merge omul liniştit la raft (ce siguranţă enervantă arăta; lasă, că se va convinge cu ochii lui că, în sfârşit, am avut dreptate!), aruncă o privire şi-mi pune chilul de făină pe masă.

-.....?!

Am făcut ulterior poză, ca să vedeţi cum şi-a dat seama.


2 comentarii:

Anonim spunea...

No, ce elegant i-ai platit-o Mertzanului, bv, asa sa fii mereu, retinuta, ca, altfel, zic astia ca esti isterica :)

Anonim spunea...

:) comentariul acesta este pt celalalt articol