duminică, 25 mai 2014

Eurovisionul si urmarile lui

N-am terminat inca cu Conchita Wurst. Sunt prea multe comentarii si glume in jurul personajului ca sa nu revin.

Sa fie clar de la inceput - pentru mine, Rise like a Penis, pardon, Phoenix, nu a fost cea mai buna piesa din concurs (nici pe departe, daca ma intrebati pe mine). Deci voi ramane mereu la parerea ca a fost fie controversa, fie oferta Austriei de a fi gazda, fie amandoua ceea ce a castigat concursul.

Mesajul important e ca Europa este ultra-toleranta. Intr-adevar, poti sa fii cat vrei tu de ciudat si tot poti fi mai mult decat tolerat - apreciat. De asemenea, cu votul acesta, Europa si-a exprimat aprobarea in legatura cu pilozitatile feminine. Deci, daca femeia cu barba e OK, nu mai vreau sa aud niciodata vreun comentariu legat de epilarea la femei: mustata, par pe brate, picioare, etc. Prin urmare, victoria Conchitei este o victorie a feminismului. In numele femeilor de pretutindeni, Conchita, iti multumesc.

In rest, piesa Frantei - elogiul mustatei - a fost ultima. Prin urmare, dupa cum observa cineva pe Twitter, daca barba e pe locul intai, iar mustata e pe ultimul, Europa si-a exprimat clar topul preferintelor in legatura cu pilozitatea faciala. Deci, domnilor: barba e OK, mustata nu e OK. Doamnelor, puteti sa va pastrati parul unde vreti.

Nu pot trece cu vederea nici niste poze simpatice. N-am stat sa caut, dar astea 2 mi-au ajuns pe wall pe Facebook:

Super util, nu? Prima mea lectie de germana! Si:


In rest, ma alatur demersului celor de la Times New Roman de a-l felicita pe Gheorghe Gheorghiu pentru castigarea Eurovisionului:


Ca ultima remarca, barbati imbracati in femeie, avand si barba sau mustata, s-au mai vazut - de exemplu, Freddie Mercury in I Want to Break Free. Doar ca acolo mesajul de toleranta era transmis intr-o nota parodica, pe care a inteles-o toata lumea. De asemenea, pe Gheorghe Gheorghiu il intelege toata lumea, avand in vedere ca si-a pastrat si parul de pe piept. Confuzia vine cand ai o imagine intre sexe, iar creierul privitorului nu mai computeaza (nu stiu, zau, cum se descurca al Conchitei, ca tot pomenii). Daca ajuta cu ceva in decizia dificila pe care trebuie s-o iei, Conchita, sa stii ca de plans plangi ca o femeie. Decat zic.

Pentru cei care citesc blogul asta, dar acorda zero atentie Eurovisionului, iata o poza a lui Concit si performanta Conchitei din concurs (nu, piesa n-a fost ingrozitoare; i se poate gasi un locsor in urmatorul film cu Bond):



Oricum, partea cea mai buna e ca la anul Eurovisionul se va organiza la doi pasi si poate ajung si eu pe acolo...

Un comentariu:

MM spunea...

Pe mine m-a uimit ca dupa toata lumea s-a legat de barba si mai putin de calitatea piesei...